Open

Nieuws

03/07/2023

Tip voor het gebruik en onderhoud van je trekhaak

Tip voor het gebruik en onderhoud van je trekhaak
Met trekhaak kun je een fietsendrager, aanhanger of caravan aan je auto te bevestigen. Er zijn een paar belangrijke punten om op te letten bij het gebruik ervan.

Bevestiging
Zorg ervoor dat de trekhaakkogel stevig aan je voertuig is bevestigd. Controleer regelmatig of deze goed vastzit door te proberen de kogel te schudden. Let erop dat er geen speling is. Draai indien nodig de bouten aan met een moersleutel. Als je een afneembare trekhaak hebt, controleer dan altijd of de kogel stevig vastzit wanneer je hem bevestigt.

Controle
Het stopcontact van je aanhanger levert stroom. Zorg ervoor dat deze aansluiting volledig waterdicht is. Druk de stekker stevig aan bij het aankoppelen en plaats de beschermkap terug wanneer deze niet in gebruik is om te voorkomen dat er vuil in komt dat later problemen kan veroorzaken. Als de verlichting op je fietsendrager, aanhanger of caravan niet werkt, kan het zijn dat er een lampje kapot is. Controleer de aansluitingen van de verschillende draden in de stekker en draai ze indien nodig vast.

Onderhoud
Als de stroomtoevoer naar je aanhanger niet goed werkt, kan dit te wijten zijn aan oxidatie van de aansluiting. Spuit een contactspray in de stopcontacten van je auto en de stekker van je aanhanger om vocht te weren en een betere verbinding tot stand te brengen.

Bescherming
Als je de trekhaak niet gebruikt, kun je deze beschermen met een trekhaakdop. Als de trekhaak afneembaar is, is het beter om deze goed op te bergen wanneer je hem niet gebruikt.

Terug naar overzicht